Ανδρέας Λαγός

Nomad Chef

METRO Blog

Home dining… το απόλυτο trend για το 2021

16/02/2021

Το 2021 είναι η χρονιά του «Home dining», όπου το ποιοτικό και εκλεκτό φαγητό του εστιατορίου «έρχεται» στο σπίτι. Οι αλλαγές στο χώρο εστίασης έστρεψαν το ενδιαφέρον του κοινού σε αυτή την εμπειρία. Οι επιχειρηματίες παράλληλα αυξάνουν το τζίρο τους (με λιγότερο προσωπικό και λειτουργικά έξοδα «σερβίρουν» φαγητό), κρατούν «ζωντανό» το όνομα της επιχείρησής τους, δείχνουν προσαρμοστικότητα.  

  • Δημιουργήστε μενού για μεγάλο μερίδιο καταναλωτών. Προτιμήστε μαγειρευτά φαγητά, σαλάτες και εύκολα γλυκά, από εποχιακά υλικά, όπου το κόστος είναι μικρότερο, η τιμολόγηση υψηλή και το κοινό τα προτιμά για τη γεύση και τη διατροφική τους αξία. Για παράδειγμα κρέας με σέλινο, σαλάτα με μανιτάρια, αρωματική μηλόπιτα. 
  • Δημιουργήστε combo μενού, δίνοντας με το φαγητό κρασί σε προνομιακή τιμή.
  • Φτιάξτε μικρότερες μερίδες για φοιτητές ή εργαζόμενους, που πλέον βρίσκονται ή δουλεύουν σπίτι και δεν έχουν χρόνο για μαγειρική, επιθυμούν όμως επιλογές για πρωινό ή brunch ή μεσημεριανό. Προσφέρετε καφέ (το κέρδος είναι μεγάλο), κέικ με πορτοκάλι, ελληνική πίτσα ή ομελέτα, smoothie bowls, ατομικές σαλάτες. 

πετυχαίνουμε-μαζί

Ανδρέας ΛαγόςNomad Chef

Home dining… το απόλυτο trend για το 2021

16/02/2021

Το 2021 είναι η χρονιά του «Home dining», όπου το ποιοτικό και εκλεκτό φαγητό του εστιατορίου «έρχεται» στο σπίτι. Οι αλλαγές στο χώρο εστίασης έστρεψαν το ενδιαφέρον του κοινού σε αυτή την εμπειρία. Οι επιχειρηματίες παράλληλα αυξάνουν το τζίρο τους (με λιγότερο προσωπικό και λειτουργικά έξοδα «σερβίρουν» φαγητό), κρατούν «ζωντανό» το όνομα της επιχείρησής τους, δείχνουν προσαρμοστικότητα.  

  • Δημιουργήστε μενού για μεγάλο μερίδιο καταναλωτών. Προτιμήστε μαγειρευτά φαγητά, σαλάτες και εύκολα γλυκά, από εποχιακά υλικά, όπου το κόστος είναι μικρότερο, η τιμολόγηση υψηλή και το κοινό τα προτιμά για τη γεύση και τη διατροφική τους αξία. Για παράδειγμα κρέας με σέλινο, σαλάτα με μανιτάρια, αρωματική μηλόπιτα. 
  • Δημιουργήστε combo μενού, δίνοντας με το φαγητό κρασί σε προνομιακή τιμή.
  • Φτιάξτε μικρότερες μερίδες για φοιτητές ή εργαζόμενους, που πλέον βρίσκονται ή δουλεύουν σπίτι και δεν έχουν χρόνο για μαγειρική, επιθυμούν όμως επιλογές για πρωινό ή brunch ή μεσημεριανό. Προσφέρετε καφέ (το κέρδος είναι μεγάλο), κέικ με πορτοκάλι, ελληνική πίτσα ή ομελέτα, smoothie bowls, ατομικές σαλάτες.