METRO Blog
Η εποχή του Gin!

Η εποχή του Gin!

Λόγω της γευστικής του πολυπλοκότητας, το τζιν θεωρείται ως κορυφαία βάση για κοκτέιλ. Η χαρακτηριστική του πικράδα παντρεύεται με αρωματικές νότες εσπεριδοειδών και μαζί με ψαγμένα τόνικ δίνουν δημοφιλείς αναμείξεις που δεν γίνεται να λείπουν από κανέναν κατάλογό. Εδώ είναι όσα πρέπει να ξέρετε για να εκμεταλλευτείτε την τάση στο έπακρο.

Διαβαστε περισσοτερα
Αφρώδεις Οίνοι! Ο αφρός των ημερών!

Αφρώδεις Οίνοι! Ο αφρός των ημερών!

Σαμπάνιες και ποιοτικά αφρώδη κρασιά, με το πολυτελές κολιέ τους από φυσαλίδες φέρνουν πλούσια αρώματα φρούτων και ρωμαλέα επίγευση που διαρκεί, δημιουργώντας το απόλυτο γιορτινό σκηνικό.

Διαβαστε περισσοτερα
Χειμωνιάτικα Cocktail

Χειμωνιάτικα Cocktail

Η απόλυτη τάση στην κατανάλωση αλκοόλ διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Δείτε πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε δημιουργικά και τις κρύες μέρες του χρόνου, με προτάσεις για γιορτινές βραδιές που θα κρατήσουν ζεστούς τους πελάτες σας όλη νύχτα.

Διαβαστε περισσοτερα
Οι μπύρες του χειμώνα!

Οι μπύρες του χειμώνα!

Δεν είναι εδώ απλώς για να ξεδιψάσουν, δεν αγαπούν τους αφρούς ούτε πρέπει να σερβίρονται κάτω από 7ο C. Ήρθαν για να συνοδεύσουν και να αναδείξουν το καλό φαγητό, με το γευστικό τους βάθος και να χαρίσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.

Διαβαστε περισσοτερα
Όλα για τα απεριτίφ!

Όλα για τα απεριτίφ!

Τα απεριτίφ είναι κατηγορία ποτών που προσφέρονται πριν το δείπνο με σκοπό να αυξήσουν τη γαστρονομική απόλαυση. Εκτός από αυτό όμως, αυξάνουν το επίπεδο ενός χώρου εστίασης, ανεβάζουν την κοσμοπολίτικη αύρα του αλλά και τα έσοδά του.

Διαβαστε περισσοτερα
Προτάσεις για πρωτότυπα cocktails

Προτάσεις για πρωτότυπα cocktails

Κάποτε τα κοκτέιλ αντιπροσώπευαν μικρό ποσοστό στις πωλήσεις ενός χώρου εστίασης. Σήμερα, άνω του 25% των πελατών τα προτιμάει περισσότερο από κάθε άλλο αλκοολούχο! Οι cocktail enthusiasts είναι η πιο δυναμικά ανερχόμενη κατηγορία παγκοσμίως και εδώ σας δείχνουμε επίκαιρους τρόπους για να την αξιοποιήσετε.

Διαβαστε περισσοτερα
Πως συντηρούμε σωστά το κρασί;

Πως συντηρούμε σωστά το κρασί;

Το κρασί είναι ένα εκλεκτό προϊόν που δεν λείπει σχεδόν από καμία επιχείρηση εστίασης. Θα το βρούμε σε ποικιλία στον κατάλογο κάθε εστιατορίου, είτε αυτό είναι gourmet, έθνικ, παραδοσιακό, ή εστιασμένο στο κρέας ή το ψάρι. Τα περισσότερα νυχτερινά καταστήματα έχουν πλέον ενημερωμένες λίστες για κρασί, και μάλιστα, ορισμένα από αυτά, όπως τα wine bars, ειδικεύονται στο κρασί και όλος ο κατάλογός τους περιστρέφεται γύρω από αυτό.

Διαβαστε περισσοτερα
Η πρόκληση του wine by the glass!

Η πρόκληση του wine by the glass!

Το να έχουμε μία λίστα κρασιών με πολλές επιλογές σε ποτήρι είναι μεν άξιο αναφοράς, όμως, αν δεν το κάνουμε σωστά, κινδυνεύουμε να μας ξεφύγει το κόστος του εγχειρήματος, αλλά και να διακινδυνεύσουμε τη φήμη του καταστήματός μας. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε για να υποστηρίξουμε την νέα και ανερχόμενη τάση του wine by the glass:

Διαβαστε περισσοτερα
Μπίρα: τα είδη, οι αποχρώσεις και τα μυστικά της ξανθιάς αγαπημένης

Μπίρα: τα είδη, οι αποχρώσεις και τα μυστικά της ξανθιάς αγαπημένης

Η μπίρα πρωτοεμφανίστηκε πριν από 5.500-6.000 χρόνια. Ένα ξεχασμένο βρεγμένο καρβέλι κριθαρένιο ψωμί ήταν η αιτία να αρχίσει μια ζύμωση που οι άνθρωποι παρατήρησαν και εξέλιξαν. Με την πάροδο του χρόνου, οι συνήθειές μας άλλαξαν, με αποτέλεσμα η κατανάλωση μπίρας να μην γίνεται μόνο εποχιακά και με σκοπό να μας ξεδιψάσει, αλλά στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Διαβαστε περισσοτερα