Αναστάσιος Πεδιαδίτης

F&B Consultant

METRO Blog

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου Restaurant Concept;

03/08/2023

Μια επιτυχημένη επιχείρηση εστίασης το σίγουρο είναι ότι διαθέτει επιτυχημένο restaurant concept. Η εύρεση της έμπνευσής σας είναι η αρχή για την ιδέα του εστιατορίου σας. Είναι ένα εστιατόριο που αγαπάτε, ένα ιδιαίτερο γεύμα ή ένας συγκεκριμένος τρόπος lifestyle  που σας καθοδηγεί.

  1. Ανακαλύψτε τι θα σας κάνει μοναδικό

Ανακαλύπτοντας τι θα σας κάνει μοναδικό θα σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους να κάνετε το εστιατόριο σας μοναδικό και να σας οδηγήσει σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

  1. Ερευνήστε τους πελάτες και την τοποθεσία σας

Η έρευνα για τους πελάτες και την τοποθεσία σας, σάς βοηθά να δημιουργήσετε την ιδέα του εστιατορίου σας. Μπορείτε να κατευθύνετε την προσέγγισή σας στους πελάτες που θέλετε να προσελκύσετε. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε την προσέγγισή σας στο άνοιγμα ενός εστιατορίου στην περιοχή στην οποία θα ανοίξετε.

  1. Αναπτύξτε το είδος της επιχείρησης

Η ανάπτυξη των τύπων μενού σας είναι ζωτικής σημασίας για την ιδέα του εστιατορίου σας. Θα χρειαστεί να ξεκινήσετε με μερικά κύρια πιάτα με υπογραφή. Από εκεί, αποφασίστε ποιους τύπους συνοδευτικών και γλυκών θέλετε να σερβίρετε. Αφού τα έχετε όλα μαζί, μπορείτε να σχεδιάσετε τη φυσική διάταξη του μενού.

  1. Επιλέξτε το στυλ υπηρεσίας σας

Η επιλογή του στυλ εξυπηρέτησης πρέπει να γίνει πριν μπορέσετε να λανσάρετε επίσημα την επωνυμία σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι fine dining, comfort food, δείπνο σε οικογενειακό στυλ, self service, take away, φαγητό για εκδηλώσεις. Ο σημαντικός παράγοντας είναι να αποφασίσετε νωρίς.

  1.  Βρείτε μια ιδέα που σας ταιριάζει

Βρείτε μια ιδέα που σας ταιριάζει και αναπτύξτε την. Μια δικιά σας ιδέα δημιουργεί τη βάση για κάτι που γνωρίζετε καλά: τον εαυτό σας. Όσο και αν ανοίγετε ένα εστιατόριο για πελάτες, όσο πιο προσωπικά σχετίζεστε με αυτό, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

  1. Εστιάστε στην εμπειρία και το φαγητό.

Οι πελάτες σας θα έρθουν ελπίζοντας για εξαιρετικό φαγητό και το κατάλληλο περιβάλλον. Με ποιοτικό φαγητό και τη σωστή διαχείριση του εστιατορίου, θα είστε έτοιμοι να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας.

  1. Οικοδομήστε την ομάδα σας με προσοχή

Η οικοδόμηση της ομάδας σας με προσοχή έχει να κάνει με την εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων, την καλή εκπαίδευση τους και τη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Αυτό ξεκινά με τις συνεντεύξεις και φτάνει μέχρι το πώς συμπεριφέρεστε στους υπαλλήλους σας. Αντιμετωπίστε τους με σεβασμό και φροντίδα και θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα επιτυχημένο εστιατόριο.

  1. Βρείτε Τεχνολογική Υποστήριξη

Η τεχνολογική υποστήριξη θα σας βοηθήσει να διευθύνετε την επιχείρησή σας με ευκολία. Θα χρειαστεί να εξετάσετε τα πάντα, από το λογισμικό απογραφής έως

το σύστημα παραγγελίας και τις λύσεις digital marketing. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα εστιατόριο που να λειτουργεί σαν ρολόι.

  1. Μάθετε τις νομικές ανάγκες της επιχείρησής σας

Η λειτουργία ενός εστιατορίου συνοδεύεται από ποικίλες νομικές ανάγκες. Έκδοση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος, κανονισμοί πυρασφάλειας και πολλά άλλα είναι μόνο κάποια από τα νομικά ζητήματα που καλείστε να διαχειριστείτε. Απευθυνθείτε στον κατάλληλο συνεργάτη για κάθε ένα από αυτά.

πετυχαίνουμε-μαζί

Αναστάσιος ΠεδιαδίτηςF&B Consultant

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου Restaurant Concept;

03/08/2023

Μια επιτυχημένη επιχείρηση εστίασης το σίγουρο είναι ότι διαθέτει επιτυχημένο restaurant concept. Η εύρεση της έμπνευσής σας είναι η αρχή για την ιδέα του εστιατορίου σας. Είναι ένα εστιατόριο που αγαπάτε, ένα ιδιαίτερο γεύμα ή ένας συγκεκριμένος τρόπος lifestyle  που σας καθοδηγεί.

  1. Ανακαλύψτε τι θα σας κάνει μοναδικό

Ανακαλύπτοντας τι θα σας κάνει μοναδικό θα σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους να κάνετε το εστιατόριο σας μοναδικό και να σας οδηγήσει σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

  1. Ερευνήστε τους πελάτες και την τοποθεσία σας

Η έρευνα για τους πελάτες και την τοποθεσία σας, σάς βοηθά να δημιουργήσετε την ιδέα του εστιατορίου σας. Μπορείτε να κατευθύνετε την προσέγγισή σας στους πελάτες που θέλετε να προσελκύσετε. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε την προσέγγισή σας στο άνοιγμα ενός εστιατορίου στην περιοχή στην οποία θα ανοίξετε.

  1. Αναπτύξτε το είδος της επιχείρησης

Η ανάπτυξη των τύπων μενού σας είναι ζωτικής σημασίας για την ιδέα του εστιατορίου σας. Θα χρειαστεί να ξεκινήσετε με μερικά κύρια πιάτα με υπογραφή. Από εκεί, αποφασίστε ποιους τύπους συνοδευτικών και γλυκών θέλετε να σερβίρετε. Αφού τα έχετε όλα μαζί, μπορείτε να σχεδιάσετε τη φυσική διάταξη του μενού.

  1. Επιλέξτε το στυλ υπηρεσίας σας

Η επιλογή του στυλ εξυπηρέτησης πρέπει να γίνει πριν μπορέσετε να λανσάρετε επίσημα την επωνυμία σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι fine dining, comfort food, δείπνο σε οικογενειακό στυλ, self service, take away, φαγητό για εκδηλώσεις. Ο σημαντικός παράγοντας είναι να αποφασίσετε νωρίς.

  1.  Βρείτε μια ιδέα που σας ταιριάζει

Βρείτε μια ιδέα που σας ταιριάζει και αναπτύξτε την. Μια δικιά σας ιδέα δημιουργεί τη βάση για κάτι που γνωρίζετε καλά: τον εαυτό σας. Όσο και αν ανοίγετε ένα εστιατόριο για πελάτες, όσο πιο προσωπικά σχετίζεστε με αυτό, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

  1. Εστιάστε στην εμπειρία και το φαγητό.

Οι πελάτες σας θα έρθουν ελπίζοντας για εξαιρετικό φαγητό και το κατάλληλο περιβάλλον. Με ποιοτικό φαγητό και τη σωστή διαχείριση του εστιατορίου, θα είστε έτοιμοι να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας.

  1. Οικοδομήστε την ομάδα σας με προσοχή

Η οικοδόμηση της ομάδας σας με προσοχή έχει να κάνει με την εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων, την καλή εκπαίδευση τους και τη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Αυτό ξεκινά με τις συνεντεύξεις και φτάνει μέχρι το πώς συμπεριφέρεστε στους υπαλλήλους σας. Αντιμετωπίστε τους με σεβασμό και φροντίδα και θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα επιτυχημένο εστιατόριο.

  1. Βρείτε Τεχνολογική Υποστήριξη

Η τεχνολογική υποστήριξη θα σας βοηθήσει να διευθύνετε την επιχείρησή σας με ευκολία. Θα χρειαστεί να εξετάσετε τα πάντα, από το λογισμικό απογραφής έως

το σύστημα παραγγελίας και τις λύσεις digital marketing. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα εστιατόριο που να λειτουργεί σαν ρολόι.

  1. Μάθετε τις νομικές ανάγκες της επιχείρησής σας

Η λειτουργία ενός εστιατορίου συνοδεύεται από ποικίλες νομικές ανάγκες. Έκδοση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος, κανονισμοί πυρασφάλειας και πολλά άλλα είναι μόνο κάποια από τα νομικά ζητήματα που καλείστε να διαχειριστείτε. Απευθυνθείτε στον κατάλληλο συνεργάτη για κάθε ένα από αυτά.