Ανδρέας Ματθίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

METRO Blog

Αφρώδη κρασιά – ένας δροσερός κόσμος!

31/08/2021

Τα Αφρώδη κρασιά και ιδιαίτερα για την καλοκαιρινή περίοδο αποτελούν από μόνα τους στην κυριολεξία ένα δροσερό και συνάμα χαρμόσυνο κόσμο!!!

Λόγω του ότι περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (ανθρακικό) και σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία στην οποία πρέπει πάντα να σερβίρονται, δίνουν την αίσθηση μιας ιδιαίτερης και ευχάριστης  δροσιστικής φρεσκάδας!

Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενες τοποθετήσεις μας, τα πιο «πολύπλοκα» αφρώδη κρασιά παράγονται με την «παραδοσιακή» μέθοδο (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη) ενώ συνήθως τα πιο «αρωματικά» αφρώδη κρασιά παράγονται με τη μέθοδο της δεξαμενής (δεύτερη ζύμωση στη δεξαμενή)

Καλό είναι τα αφρώδη κρασιά που προσφέρουμε στους πελάτες μας να τα έχουμε σε ξεχωριστή θέση στη λίστα μας. Τις περισσότερες φορές τα βρίσκουμε στην αρχή της λίστας κρασιών, μιας και εύκολα μπορούν να προταθούν ως απεριτίφ, αλλά και να συνοδέψουν πολλές φορές μια απλή σαλάτα η ένα σνακ έως και στο σύνολο του ένα γεύμα η δείπνο.

Μη ξεχνάμε ότι όπως και στα σταθερά κρασιά όλο και περισσότερες επιλογές μπορούμε να βρούμε σε αντίστοιχα ροζέ αφρώδη!

Καλό θα ήταν πάντως, όπως έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν να έχουμε στη λίστα μας αναλυτικά κατανεμημένα όλα μας τα αφρώδη κρασιά ώστε ο καταναλωτής να περιηγείται εύκολα χωρίς να μπερδεύεται.

Αφρώδη κρασιά (δεύτερη ζύμωση στη δεξαμενή)

Λευκά (Ελλάδα, άλλες χώρες)

Ροζέ (Ελλάδα, άλλες χώρες)

Αφρώδη κρασιά (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη)

Λευκά (Ελλάδα, άλλες χώρες)

Ροζέ (Ελλάδα, άλλες χώρες)

Γλυκά Αφρώδη κρασιά

(Ελλάδα, άλλες χώρες)

Μη ξεχνάμε να σερβίρουμε όλα μας τα αφρώδη, καλά παγωμένα (5-6 C°) και να συντηρούμε αυτή τη χαμηλή θερμοκρασία αφού ανοίξουμε τη φιάλη χρησιμοποιώντας σαμπανιέρα με πολύ πάγο και νερό.

πετυχαίνουμε-μαζί

Ανδρέας ΜατθίδηςΠρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Αφρώδη κρασιά – ένας δροσερός κόσμος!

31/08/2021

Τα Αφρώδη κρασιά και ιδιαίτερα για την καλοκαιρινή περίοδο αποτελούν από μόνα τους στην κυριολεξία ένα δροσερό και συνάμα χαρμόσυνο κόσμο!!!

Λόγω του ότι περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (ανθρακικό) και σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία στην οποία πρέπει πάντα να σερβίρονται, δίνουν την αίσθηση μιας ιδιαίτερης και ευχάριστης  δροσιστικής φρεσκάδας!

Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενες τοποθετήσεις μας, τα πιο «πολύπλοκα» αφρώδη κρασιά παράγονται με την «παραδοσιακή» μέθοδο (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη) ενώ συνήθως τα πιο «αρωματικά» αφρώδη κρασιά παράγονται με τη μέθοδο της δεξαμενής (δεύτερη ζύμωση στη δεξαμενή)

Καλό είναι τα αφρώδη κρασιά που προσφέρουμε στους πελάτες μας να τα έχουμε σε ξεχωριστή θέση στη λίστα μας. Τις περισσότερες φορές τα βρίσκουμε στην αρχή της λίστας κρασιών, μιας και εύκολα μπορούν να προταθούν ως απεριτίφ, αλλά και να συνοδέψουν πολλές φορές μια απλή σαλάτα η ένα σνακ έως και στο σύνολο του ένα γεύμα η δείπνο.

Μη ξεχνάμε ότι όπως και στα σταθερά κρασιά όλο και περισσότερες επιλογές μπορούμε να βρούμε σε αντίστοιχα ροζέ αφρώδη!

Καλό θα ήταν πάντως, όπως έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν να έχουμε στη λίστα μας αναλυτικά κατανεμημένα όλα μας τα αφρώδη κρασιά ώστε ο καταναλωτής να περιηγείται εύκολα χωρίς να μπερδεύεται.

Αφρώδη κρασιά (δεύτερη ζύμωση στη δεξαμενή)

Λευκά (Ελλάδα, άλλες χώρες)

Ροζέ (Ελλάδα, άλλες χώρες)

Αφρώδη κρασιά (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη)

Λευκά (Ελλάδα, άλλες χώρες)

Ροζέ (Ελλάδα, άλλες χώρες)

Γλυκά Αφρώδη κρασιά

(Ελλάδα, άλλες χώρες)

Μη ξεχνάμε να σερβίρουμε όλα μας τα αφρώδη, καλά παγωμένα (5-6 C°) και να συντηρούμε αυτή τη χαμηλή θερμοκρασία αφού ανοίξουμε τη φιάλη χρησιμοποιώντας σαμπανιέρα με πολύ πάγο και νερό.