Ανδρέας Λαγός

Nomad Chef

METRO Blog

Tips για ένα επαγγελματικό στήσιμο πιάτου

16/12/2020

Σε όλων των ειδών τις κουζίνες ,οι σεφ καλούνται πέρα από εξαιρετικοί μάγειρες να γίνουν και καλλιτέχνες ,να δημιουργήσουν δηλαδή με φαντασία και αισθητική τα τελικά πιάτα τους . Ο συνδυασμός και των δύο  εξασφαλίζει την επιτυχία.

Απλότητα:
Η υπερβολή σε ένα πιάτο είναι πιθανότερο να συγχύσει παρά  να προσελκύσει τον πελάτη .Eίναι προτιμότερη η εστίαση σε ένα συστατικό, ώστε η συνολική εικόνα του πιάτου να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο απλή.

Ισορροπία:
- Συνδυασμός υφών, ακόμα και αντίθετων μεταξύ τους ,μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη ποικιλία αισθήσεων.
- Οι σάλτσες δίνουν ένταση και χρώμα στο πιάτο και είναι προτιμότερο να σερβίρονται στο πλάι.

Χρώμα:
Προσοχή στην χρωματική επιλογή του πιάτου λευκά για αντίθεση σε πολύχρωμες δημιουργίες και πολύχρωμα για να ανυψώσουν την εικόνα ακόμα και των πιο συνηθισμένων συστατικών.

3-(1).jpg

Αν το προσφερόμενο πιάτο από τον επαγγελματία της εστίασης είναι απλό, έχει δομή, ισορροπία και χρώμα ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται. Αυτή η αντίληψη μετουσιώνεται σε εμπιστοσύνη, σε επανάληψη επίσκεψης, σε ποιότητα, σε σεβασμό και σε word of mouth επικοινωνία η οποία έχει και την μεγαλύτερη αξία.

πετυχαίνουμε-μαζί

Ανδρέας ΛαγόςNomad Chef

Tips για ένα επαγγελματικό στήσιμο πιάτου

16/12/2020

Σε όλων των ειδών τις κουζίνες ,οι σεφ καλούνται πέρα από εξαιρετικοί μάγειρες να γίνουν και καλλιτέχνες ,να δημιουργήσουν δηλαδή με φαντασία και αισθητική τα τελικά πιάτα τους . Ο συνδυασμός και των δύο  εξασφαλίζει την επιτυχία.

Απλότητα:
Η υπερβολή σε ένα πιάτο είναι πιθανότερο να συγχύσει παρά  να προσελκύσει τον πελάτη .Eίναι προτιμότερη η εστίαση σε ένα συστατικό, ώστε η συνολική εικόνα του πιάτου να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο απλή.

Ισορροπία:
- Συνδυασμός υφών, ακόμα και αντίθετων μεταξύ τους ,μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη ποικιλία αισθήσεων.
- Οι σάλτσες δίνουν ένταση και χρώμα στο πιάτο και είναι προτιμότερο να σερβίρονται στο πλάι.

Χρώμα:
Προσοχή στην χρωματική επιλογή του πιάτου λευκά για αντίθεση σε πολύχρωμες δημιουργίες και πολύχρωμα για να ανυψώσουν την εικόνα ακόμα και των πιο συνηθισμένων συστατικών.

3-(1).jpg

Αν το προσφερόμενο πιάτο από τον επαγγελματία της εστίασης είναι απλό, έχει δομή, ισορροπία και χρώμα ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται. Αυτή η αντίληψη μετουσιώνεται σε εμπιστοσύνη, σε επανάληψη επίσκεψης, σε ποιότητα, σε σεβασμό και σε word of mouth επικοινωνία η οποία έχει και την μεγαλύτερη αξία.