METRO Blog

Comfort food: Το φαγητό που «αγκαλιάζει» τον πελάτη!

Μία από τις τάσεις της εποχής με επιτυχημένη πορεία μέχρι σήμερα είναι το comfort food, δηλαδή το φαγητό… από σπίτι, που θυμίζει μαμά, και είναι συνώνυμο της ασφάλειας, της ζεστασιάς, της ηρεμίας και της αγάπης. Είναι συναίσθημα και όχι απλά φαγητό και αυτό το κάνει και ξεχωρίζει ως κατηγορία από τις υπόλοιπες.

Η έννοια του Comfort Food πρωτοεμφανίστηκε το 1966 σε ένα άρθρο της Palm Beach Post στην Φλόριντα των Η.Π.Α. που αφορούσε την παιδική παχυσαρκία και εξηγούσε γιατί τα παιδιά που δεν είναι ευτυχισμένα είχαν μια σαφή τάση στην υπερκατανάλωση αυτής της κατηγορίας φαγητού.

Παραδείγματα συνταγών στην Ελλάδα & παγκοσμίως
Το συναντάμε σε όλες τις κουζίνες μιας και οι σπιτικές συνταγές υπάρχουν παγκοσμίως. Στη Γαλλία είναι η παραδοσιακή κρεμμυδόσουπα και το croque monsieur, στην Ιταλία τα λαζάνια και η πίτσα.  Στην Ελλάδα comfort food είναι σίγουρα τα κεφτεδάκια με τις τηγανιτές πατάτες, η φασολάδα, η κοτόσουπα, ο μουσακάς και τα γεμιστά. 

Ειδικά στην Ελλάδα, που το φαγητό είναι συνώνυμο της διασκέδασης και της συναισθηματικής κάλυψης παρά της βιώσιμης ανάγκης, η υιοθέτηση comfort συνταγών στο μενού σας επιβάλλεται! Ας δούμε τα απαραίτητα συστατικά για να δώσετε στους πελάτες σας την «αγκαλιά» που ζητούν και συνταγές για ένα μαμαδίστικο μενού!

  • Το αλατοπίπερο
  • Η φρέσκια ντομάτα
  • Τα άγρια χόρτα
  • Τα όσπρια
  • Τα λαχανικά και τα φρούτα
  • Το αβγό
  • Οι πατάτες 

Ιδέες για ολοκληρωμένο Comfort μενού:

Ορεκτικό
- Φέτες ψωμιού (τύπου μπρουσκέτα) με γραβιέρα που σιγολιώνει στο φούρνο.
- Τυροκαυτερή
- Μελιτζανοσαλάτα
- Χόρτα
- Ντολμαδάκια

Κυρίως πιάτο
- Κοτόσουπα
- Λουκάνικο γιουβέτσι
- Λαχανοντολμάδες
- Μακαρόνια με κιμά
- Φασολάδα
- Ρεβύθια
- Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
- Τυρόπιτα χωριάτικη

Επιδόρπιο
- Ρυζόγαλο
- Κέικ βανίλιας-σοκολάτας
- Γλυκό σταφύλι 

Επιστροφη στην λιστα

Διαβάστε ακόμα:

  • Παντοπωλείο: 3 Tips για να κάνετε τη διαφορά εντός κι εκτός πόλεως!

    Τα παντοπωλεία έχουν την τιμητική τους τις γιορτινές ημέρες και πολλοί τα επισκέπτονται για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τις ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες συνταγές τους ή για να γευτούν μοναδικές λιχουδιές, μιας και η τάση θέλει τα μοντέρνα παντοπωλεία – delicatessen που συνδυάζουν και την εστίαση.

  • Εστιατόριο: Τα do's και τα don'ts της Χριστουγεννιάτικης προετοιμασίας!

    Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν μια πολλή ευχάριστη περίοδο για τους περισσότερους. Για τους επαγγελματίες της εστίασης όμως είναι μια εξαιρετικά απαιτητική περίοδος, που μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο για τη συνολική κερδοφορία της επιχείρησης.

  • Τι κάνουμε όταν ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο;

    «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» μια φράση που ειπώθηκε πολλά χρόνια πριν από Αμερικανούς επιχειρηματίες και προκαλεί μέχρι και σήμερα αντιδράσεις αφού δεν μπορεί να ισχύσει απόλυτα. Ο πελάτης, όπως καλά γνωρίζετε, είναι η βασική κινητήριος δύναμη μιας επιχείρησης, αφού ένας ευχαριστημένος πελάτης γίνεται τακτικός και είναι και ο ενδιάμεσος κρίκος για να αυξηθεί η πελατεία.

δειτε ολα τα αρθρα